Informatie over Hidden Places

Home Info over Hidden places Voeg toe
Deze website is deel van het Hidden Places project. Een project vanuit de Universiteit Utrecht in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht, het Nationale Park Heuvelrug Utrecht en 50 middelbare scholen in de provincie Utrecht. Het doel van het project is op een creatieve en aansprekende manier de geschiedenis van verscheidene verborgen buitenplaatsen in de omgeving van Utrecht terug te brengen.
De 50 middelbare scholen die meedoen aan het U-talentprogramma van de Universiteit Utrecht worden gevraagd 2 verborgen buitenplaatsen in de buurt van de school te adopteren. Vervolgens wordt er aan de leerlingen in de onderbouw gevraagd of zij gedurende hun projectweek willen bijdragen aan het project. Dit gebeurt in de vorm van een schoolopdracht. Het is dan aan de leerlingen een website te vullen met tekeningen, verhalen, Maquette/3D model, 3D-modellen etc., welke toegankelijk zijn via een QR code. Zij kunnen deze daarnaast testen op medeleerlingen, omwonenden en overige geïnteresseerden.
Mocht je deze manier van geschiedenis erg aansprekend vinden, dan zijn er nog veel meer plekken waar er op dezelfde manier informatie wordt gegeven over een verborgen buitenplaats, elk weer met zijn eigen verhalen. Ontdek op deze manier ook de volgende plekken:

Rijnwijck, Zeist
Wilhelminalaan, De Bilt
Deze website wordt gevuld door leerlingen van De Breul